8 Ağustos 2018 Çarşamba

Amori che non sanno stare al mondo

Francesca Comencini'nin yapımlarına hep önyargı ile yaklaşırım herhalde Gomorra'dan sonra onun isminin geçtiği bir yapımın kötü olabileceğini hayal edemiyorum.

Amori che non sanno stare al mondo ( Bu dünyaya ait olamayan aşk hikayeleri ) drama komedi dalında benim başarılı bulduğum ve cinsiyetçi dünyayı anlamak açısından çok beğendiğim bir film.

Claudia ile Flavio'nun yedi yıl süren ilişkisinin bitimi sonrası Flavio yoluna devam edebilirken Claudia için zaten son dönem de iyice obsesifleşen Flavio ve sonrası ayrılışı kabullenmek imkansızlaşır. Flavio yoluna kendinden çok daha genç bir kadınla devam ederken, Claudia eski bir öğrencisiyle homoseksüel bir ilişki yaşar fakat hiç bir zaman Flavio'yu unutamaz.

Filmde heteroseksüel kapitalist cinsiyetçi market eleştirisini de net bir şekilde görmek mümkün, zaten Flavio'nun erkek olarak kendisinden yaşça genç bir kadınla evlenmesi, Claudia'nın ise orta yaşlı bir kadın olarak kendinden yaşça genç 20li yaşlarında bir kadınla ilişki yaşaması bu gösterilen eleştirinin sağlaması.

Tavsiye ederim izleyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder